Niektorí lekári vo FNsP v Prešove dnes nenastúpili do práce

30.11.2011 Prešov

Prešov 30. novembra (TASR) - Vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou J.A. Reimana v Prešove (FNsP) dnes podľa informácií TASR nenastúpili do práce niektorí lekári, ktorým plynie posledný deň výpovednej lehoty.
Vedenie FNsP zatiaľ takúto informáciu nepotvrdilo a doteraz sa nevyjadrilo ani k opatreniam, ktoré pripravuje. Hovorkyňa nemocnice Renáta Koziaková uviedla, že v čase núdzového stavu koordinuje činnosť bezpečnostná rada obvodu Prešov.
\"V súvislosti s núdzovým stavom v nemocnici sa dnes o 14.30 h uskutoční rokovanie bezpečnostnej rady, kde odznejú informácie o aktuálnom stave a na základe toho sa prijmú opatrenia a ďalšie rozhodnutia,\" povedal prednosta Obvodného úradu v Prešove Stanislav Kahanec.
Podľa informácií, ktoré má k dispozícii TASR, na oddelení traumatológie sa dnes neuskutočnili viaceré plánované výkony. Dvaja lekári z tohto oddelenia TASR potvrdili, že ráno do práce nastúpili len piati.
Na tomto oddelení pracuje celkom 18 lekárov, pričom počas bežného pracovného dňa je v nemocnici približne 15. Dnešný počet lekárov v službe je podobný ako počas víkendu. Lekári konštatovali, že piatim, ktorí boli ráno v práci, doručili príkaz na pracovnú povinnosť na základe vyhlásenia núdzového stavu.
\"Neviem, koľkým kolegom takýto príkaz doručili. Ja som výpoveď podal a príkaz som dnes prevzal. Do zajtra (1.12.) rána budem mať službu a podľa nariadenej práce by som mal pracovať ešte dennú službu teda do 15. hodiny, či vydržím aj viac, neviem,\" povedal jeden z lekárov.
V prešovskej fakultnej nemocnici vraj do práce dnes nenastúpili niektorí lekári aj na oddelení urológie či chirurgie.
 

Vyberte región